Bio Flora d.o.o

Srbija, 32000 Čačak, Čačanski partizanski odred br 4, Tel: +381 32 375 420, Fax:+381 32 375 427
E-mail: bioflora@EUnet.rs

Ostale sorte krompira

Hrana za ljubimce

Sorte koje su se već dokazale:

 

Red SoniaRED SONIA:
Pogodna za ranu plasteničku proizvodnju i proizvodnju ispod agrila. Odlično podnosi niske temperature i veoma rano zameće krtole. U kasnoj proizvodnji daje srednje krupne i ujednačene krtole, glatke pokožice. Pripada B tipu raskuvavanja.


Red FantasyRED FANTASY:
Atraktivnog izgleda, pogodna za pranje i pakovanje za supermarkete. Ima veoma plitka okca i pogodna za mašinsko ljušćenje u restoranima. Srednje kasna sorta (110-120 dana). Otporna na udare prilikom vađenja i pranja. Pripada B tipu raskuvavanja.


MarabelMARABEL:
Rana do srednje rana (90-95 dana), ovalnih krtola sa plitkim okcima. Veoma rodna u zalivnom sistemu. Ukusna i pogodna sa upotrebu u domaćinstvima. Pripada B tipu raskuvavanja.
Najprodavanija sorta u Nemačkoj.


JellyJELLY (Dželi):
kasna sorta (130-140 dana) veoma rodna, ujednačenih krtola. Podnosi duga skladištenja, namenjena za pranje i pakovanje za supermarkete. Atraktinog izgleda u sitnim pakovanjima. Omiljena u restoranima za pomfit i obradu ispod sača. Plitkih okaca. Pogodna za gajenje kako u planinskim tako i u ravničarskim reonima bez deformacija i prorastanja. Stvorena od strane istog selekcionera “AGRIJE” sa boljim karakteristikama i namerom da zameni Agriju.


Izdvajajamo još neke perspektivne sorte: SANIBEL, RICARDA, CAPTIVA, ELFE, MADISON (sorta za čips)

Ostale sorte

Pored Europlantovih selekcija, Bioflora nudi u prodaji dve odomaćene sorte iz Škotske: DESIREE i KENNEBEC u klasi E i SE, kao i jednu sortu SIGNET PEP-a pod imenom CASABLANKA. Sorta sa belim mesom i belom pokožicom. Veoma rodna sa ujednačenim srednje krupnim krtolama. Dobro se raskuvava i pogodna za spravljanje pirea i pečenje. Ima visok sadržaj suve materije što joj daje brašnavost. Dobro se čuva u skladištima a ne puca na terenima sa viškom vode.

Krompir© 2012 BioFlora D.O.O. Prava zadržana.